Ved at fortsætte her på siden accepterer du brugen af teknik, som anvendes til at indsamle statistik om besøg på websites sider.
Privacy

Gistrup Spillemænd

Til forside     Pinsemorgen i Lundby Krat     Scrapbogen

I foråret 1979 begyndte Valdemar Jensen at samle interesserede, der ville være med til at dyrke spillemandsmusik ………

Sådan begynder scrapbogen fra 1979. En bog der beretter om hvordan en spillemands-gruppe blev dannet og om spillemændenes mange oplevelser i de følgende år.

Det startede en fredag aften - den 20. april 1979. Valdemar og broderen Vagn havde indrettet loftet over det gamle tømrerværksted til et hyggeligt samlingssted, "Folkestuen".

Rummet var udstyret med kakkelovn, tæpper på gulvet, tapet på væggene og selvfølgelig en bar.

Foruden de to brødre kom også en søster, Doris samt resten at dem der skulle komme til at udgøre besætningen i Gistrup Spillemænd, nemlig Lis, Kaj, Anders og Aage.

På den første aften i "Folkestuen" præsenterede Valdemar en komposition, "Gistrup Fanemarch", som skulle blive vores kendingsmelodi. Grete havde til den aften, som til mange, mange fredag-aftener derefter, bagt en dejlig kage og brygget godt med kaffe.

I årenes har rigtig mange gæstet "Folkestuen", og de særligt trofaste var ikke længe om at danne en lille forening, "Klapperne" med Bent som formand og egne vedtægter. "Klappernes" opgave siger siger vist sig selv, og de var trofaste ved de mange lokale arrangementer.

Første "offentlige" optræden blev på Gistrup Plejehjem, hvor vi var inviteret til at underholde. En rigtig god oplevelse, hvor også beboerne underholdt os med bl. a. historier og klaverspil.

Vores trofaste "sponsor", Slagter Johannes havde med en kæmpe indsats formået at skaffe alle spillemændene en rigtig bowlerhat, så vi kunne være standsmæssigt påklædt.

Herefter gik det slaw i slaw og vi spillede i Gistrup Hallen, til gadefester, til sølvbryllupper, reception på kroen, i teltet ved byfesten, torvedag, Sankt Hansfest, forretningsjubilæer, julearrangementer, høstfest, julefrokost på Papegøjehaven, Parkunderholdning osv. osv.

Meget hurtigt blev det en tradition, at spillemænd, klappere og andre morgenfriske mødtes i Lundby Krat til morgenkaffe Pinsemorgen, hvor der blev spillet og danset fra kl. 9.00.

Med tiden kom der flere spillemænd til: Jørgen (tømrer), Jørgen (tog), Irene, Otto og Erik og endvidere flere "gæstespillere", bl. a. Elly og spillemænd fra Båndby.

I 1983 gik spillemændene i lydstudiet og det kom der 3 båndudgivelser ud af. Leif havde fotograferet spillemændene til coveret med Lundby Krat som baggrund.

Med på båndene var selvfølgelig Vagns komposition "Fredag aften i Folkestuen" og masser af gode traditionelle spillemandsmelodier.

I 2005 er optagelserne endvidere udgivet på CD.

 

Til forside     Pinsemorgen i Lundby Krat