PINSEMORGEN i Lundby Krat

Sådan begyndte det

Billeder

Lundby Krat Valsen

Lyt til Gistrup Fanemarch


2020


Til alle der gennem årene har støttet op om Spillemændenes pinsearrangement på festpladsen i Lundby Krat.

Jeg havde set frem til, at vi i 2020 kunne fejre 40 års jubilæum i flot solskin - præcis som vi husker de fleste år, hvor vejret har artet sig smukt, og hvor op til 100 mennesker har drukket morgenkaffe til festlig spillemandsmusik på festpladsen i Lundby Krat. Men desværre bliver solens korona nu overskygget af en truende Corona-virus og i hundredevis af flotte, traditionsrige arrangementer er blevet aflyst.

Men ... fremmødet de senere år har været ret beskedent, og som med så meget andet må jeg konstatere, at traditionen "Pinsemorgen i Lundby Krat" ikke kan overleve i en online-tid med en stærkt vigende interesse for folkedans og spillemandsmusik blandt yngre generationer. Så derfor vil jeg - ikke bare i år pga. forsamlingsforbuddet men også fremover - undlade at invitere spillemænd og publikum til festpladsen pinsemorgen.

Jeg vil sige tusind tak til alle, der gennem årene har deltaget og bidraget med spillemandsmusik, dans, hyggeligt samvær og klapsalver. Det har været fantastisk, og det er med stort vemod jeg ser den flotte og mangeårige tradition slutte her - i hvert fald for mit vedkommende.

Festpladsen er der forhåbentlig også i fremtiden, så alle der har lyst, kan jo stadig mødes pinsemorgen.

Med spillemandshilsen
Aage


Gistrupspillemændenes scrapbog mv. er indleveret til Lokalhistorisk Arkiv i Nøvling. En kopi af scrapbogen kan hentes her



2019

Fra aalborg:nu (Kjeld Mølbæk)



En lille flok spillemænd fik spillet et par melodier mellem regnbygerne.


Udskriv plakat

- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

2018

En lille flok spillemænd fik spillet for en lille flok tilhørere.


Udskriv plakat

- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o


Kjeld Mølbæk har i Østhimmerlands Folkeblad vist skrevet det, der kan siges om dette års Pinsetræf i Lundby Krat.
Jeg håber vejret og interessen bliver bedre næste år :)


Udskriv plakat

- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

Udskriv plakat

- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

Udskriv plakat

- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o


- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

PINSEMORGEN I LUNDBY KRAT 19/5. 2013

Efter et langt og koldt forår glæder vi os alle til at komme ud og nyde solen,
så derfor byder vi alle velkommen Pinsesøndag kl. 9:00, hvor vi mødes på
festpladsen i Lundby Krat og nyder den medbragte morgenkaffe, mens egnens
trofaste spillemænd sørger for lidt underholdning.
(Hvis vejret alligevel skulle drille, mødes vi i
Krathuset)

Udskriv plakat

- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

PINSEMORGEN I LUNDBY KRAT 27/5. 2012

Vi var også heldige med vejret i 2012, og mange havde taget kaffen og rundstykkerne med i Krattet for at nyde en skøn formiddag med masser af musik. Tak til alle spillemændene for at møde op og gøre dagen festlig.

-o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o- -o-

Tak til alle spillemændene (M/K), der igen i år var med til at underholde de fremmødte, der også skal have en tak, fordi de lagde vejen forbi Festpladsen i Pinsen i 2011. Og en speciel stor tak til vores svenske gæster, der havde kørt den lange vej for at deltage.

Det blev en fantastisk skøn formiddag på den varme og solbeskinnede Festplads. Mange tilkendegav, at de havde nydt samværet og musikken. Tak for det.

En lille video fra 2011 kan ses her

Ud i naturen (21/5. 2010)
Og i Lundby Krat ved Aalborg kan du blinke til solen, når den filtrerer strålerne gennem bøgeskovens lysegrønne løv. Her er Gistrup Spillemændene ude med en invitation om at tage kaffe og rundstykker med; så sørger egnens glade spillemænd for festlig, folkemusikalsk underholdning.
Kilde: Ekstra Bladet

Desværre var vejret ikke med os i 2010, så fremmødet af både spillemænd og tilhørere var temmelig begrænset.

Den 31. maj 2009 kunne vejret ikke være smukkere, så både de mange spillemænd og de mange kaffedrikkere havde en rigtig dejlig Pinse-morgen/formiddag under bøgetræerne i Lundby Krat.

Se videoer fra 2009 her

Den 11. maj 2008 var der rigtig mange der havde fundet vej til festpladsen i Lundby Krat.
Vejret kunne ikke være bedre og vi nød alle nogle dejlige solskinstimer med sang og musik under bøgetræerne.


Ugeavisen 14/6. 2006


Fra Østhimmerlands Folkeblad 25/5. 2005


Kom og nyd morgenkaffen og rundstykkerne
til fuglekvidder og spillemandsmusik
i Lundby Krat


Stort fremmøde til det 24. pinsearrangement i 2004


Den 30. maj 2004 mødtes vi igen med morgenkaffen og kunne nyde den dejligste pinsesol på festpladsen i Lundby Krat. Et flot, stort deltagerantal sang med på morgensangene, som var blevet omdelt, og Gistrup Spillemændene akkompagnerede, med flot forstærkning af Annelise på violin og Per på harmonika. Senere var endnu nogle harmonikaspillere og Søsser på kontrabas med til at spille nogle populære numre.

Fra Nordjyske 30/5. 2003.
Fjordfolk spillede til fuglefløjt
Koncert i Krathuset

GISTRUP: Der var andre triller end naturens ved Krathuset i Lundby Krat i går. Spillemændende Fjordfolk underholdt i skovhuset til glæde for de godt 50 borgere, der var mødt op for at høre irsk, dansk og skotsk folkemusik. De fire musikere er i følge deres egen hjemmeside, www.fjordfolk.dk, amatørmusikere med en forkærlighed for at spille glad folkemusik. Gruppen spiller ikke mindst for fornøjelsens skyld, og det var netop for fornøjelsens skyld at en af gruppens muntre mænd kontaktede Aalborg Kommune for at få tilladelse til at spille.Repertoiret spænder fra kendte irske viser og ballader, spillemandsmelodier fra den gamle danske folkedansetradition til nyere iørefaldende folkemusik. Det er Aalborg Kommune, der ejer kratet og Krathuset, som ligger nordøst for og på den modsatte side af Festpladsen i Lundby Krat. Krathuset er for nylig blevet uofficielt indviet af vigtige udvalgte unge fra Gistrup, der lovede at holde god ro og orden i og omkring huset. Det netop renoveret og bygget som et overdækket hus til glæde for de mange børnehavebørn med madpakker, familier og udflugtsgrupper, der kunne tænke sig at sidde ned og eventuelt i tørvejr. I går sad de mange tilskuere ved bænkene eller uden for i græsset og lyttede til folkemusikken og så var det gratis. Der må ikke tages entré i huset, for der er offentlig adgang. I øvrigt er Fjordfolk en lokal gruppe, der også pinsemorgen er med på den traditionelle morgenkaffe samling på Festpladsen i Gistrup.


Se flere fotos her.

Billede fra Nordjyskes besøg på festpladsen i 1998.